YOKSTUDIO

Kuća Mie

Investitori su se odlučili rekonstruirati postojeće prizemlje kuće. Obiteljska kuća se nalazi u mirnoj ulici Gothenburga. Radi se o kući u nizu s garažom, malim predvrtom i vrtom prema dvorišnoj strani.

Ideja investitora je bila zadržati postojeći wc, koji je odvajao kuhinju od dnevnog boravka. Otvaranje kuhinje su planirali ostvariti rušenjem zida prema ulaznom hodniku. U ovoj varijanti, ulazni prostor ostaje na staroj poziciji.

Projektni studio je odlučio ponuditi drugu varijantu rješenja. Izmještanje ulaznog dijela s centralnog dijela kuće i wc-a na zid prema garaži. Ovo rješenje je omogućilo maksimalno otvaranje kuhinje prema dnevnom boravku i dodatno osvjetljenje kuhinje i blagovaonice. Ovakvom dispozicijom elemenata dobivena je prostrana kuhinja s otokom, što je bila jedna od želja investitora. Obzirom da investitorica ponekad radi od doma, u sklopu dnevnog boravka je organiziran radni kutak, koji je policama odvojen od blagovaonice i kuhinje.

U sanitarni čvor se ulazi preko predsoblja i na takav način se osigurala dodatna privatnost. U ulaznom prostoru se smjestio prostrani ormar.

NAZIV PROJEKTA: Kuća Mie
OBUHVAT: 65 m2
INVESTITORI: privatni
LOKACIJA: Gothenburg, Švedska
NAMJENA: stanovanje
STATUS: u izvedbi
GODINA:

2022.-
RENDERI:

Studio Manevar