YOKSTUDIO

Stan K

Stan se nalazi u mirnoj ulici u naselju Kajzerica. Vlasnici stana su kupili stan prije nego je zgrada izgrađena. Htjeli su drugačiji tlocrtni raspored te unutarnje uređenje stana. Stan ima ukupno 45 m2, te vrt od cca 9.5m2. Jedan od zahtjeva investitora je bio zadržavanje dviju spavaćih soba.

Naš novi prijedlog je bila izmjena pozicije kuhinje, dnevnog boravka, smanjene hodnika dodavanjem izbe te drugačija organizacija kupaonice i spavaćih soba.

Obzirom da vlasnik stana radi od doma, morali smo osigurati radni kutak. Osim toga, vlasnici se bave fotografijom te smo predvidjeli izložbeni prostor za njihove umjetnine.

Kako bi sve aktivnosti koje su se trebale događati u stanu mogle odvijati, na južni zid stana je smještena kuhinja dužine 3 metra te radni kutak od 4.5m. Radni prostor je ujedno bio i prijelaz na dnevnu sobu ostvaren vertikalnim letvicama. Nasuprot bijelog ugradbenog elementa se smjestio kontrastni “betonski” zid, koji je poslužio investitorima kao njihovo izložbeno mjesto za sve slike, fotografije, medijske zapise i sl.

Na samom ulazu u stan se nalazi ormar s ogledalom u punoj visini. Stan je dobio ugradbene ormare u spavaćim sobama, s principom zig-zag zidova, gdje je maksimalno iskorišten prostor i oslobođen za smještaj ostale opreme. U kupaonici na zahtjev investitorice je predviđena kada, te u nastavku ugradbeni ormar, koji može poslužiti za smještaj perilice i kupaonskih stvari.

NAZIV PROJEKTA: Stan K
OBUHVAT: 45 m2
INVESTITORI: privatni
LOKACIJA: Zagreb, Hrvatska
NAMJENA: stanovanje
STATUS: realizacija
GODINA: 2019.
FOTO:

Tin Meze, Meze Media