YOKSTUDIO

Beauty salon Ritual nalazi se u centru Slavonskog Broda. Projektantski zadatak je bio povećati broj radnih mjesta, a salonu dati potpuno novi izgled koji će biti suvremen, prepoznatljiv, drugačiji, ugodan.

Glavne dvije zone su hair zone i brow bar. One su pozicionirane u prednji dio salona te su odijeljene ulaznim prostor, recepcijom te prostorom sjedenja. U drugi dio salona se smjestio bazen, koji je prozračnim zavjesama odvojen od ostatka prostora. Na ovaj način je postignut umirujući efekt koji su investitori htjeli dobiti u prostoru pranja i masaže kose. Prostor bazena je povezan color barom koji se smjestio u stražnjem dijelu salona. Iznad color bara na galeriji se nalazi ured vlasnika salona. Iza dvaju skrivenih vrata ćete naći čajnu kuhinju za zaposlenike te toalet za korisnike prostora.

Radna stanica- ogledalo poznatog internacionalnog branda koje smo izabrali za dodatna radna mjesta je zbog svoje zaobljene forme utjecao na oblikovanje ostatka prostora.

U svakoj zoni ćete naići na zaobljeni element koji je postao lajtmotiv prostora. Takav motiv se ponavlja na više mjesta u prostoru. Na podnim i zidnim elementima, ugradbenim elementima, samostojećim mobilijarima ili transparetnim tkaninama.

Kako smo htjeli dobiti što prozračniji prostor, cijeli salon je open- space, a zone su odjeljivane transparentnim elementima poput staklene police ili prozračnim zavjesama. Birani su svjetli puderasti tonovi u kombinaciji s bijelim mramornim dekorom, kako bi se dobio dojam većeg prostora.

Jedan od koncepta koji smo obrađivali u prostoru je recikliranje postojećeg mobilijara i njegova transformacija u suvremeni stil.

Tako je:

 

  • zadržan glavni kubus ormara, prekrojen prema novoprojektiranom stanju, zamijenjene su vidljive fronte u drveni decor champagne boje u kombinaciji s ogledalima.
  • Radne stanice-zidna ogledala hair zone su smanjena, zaobljena, dodana je nova integrirana rasvjeta i novi pult .
  • Postojeću recepciju smo prekrojili i prenamjenili u radnu zonu tzv. color bara i čajnu kuhinju zaposlenika.
  • Stolice su presvučene u novi materijal.

NAZIV PROJEKTA: Interijer Beauty salon Ritual
OBUHVAT: 100 m2
INVESTITORI: privatni
LOKACIJA: Slavonski Brod, Hrvatska
NAMJENA: poslovna
STATUS: realizacija
GODINA: 2023.
FOTO:

Virna Kirac, Tin Meze
VIDEO:

Tin Meze