YOKSTUDIO

O nama


YOK STUDIO je arhitektonski ured koji se bavi projektiranjem i vođenjem projekata.
Ured uz sebe ima niz stručnjaka koje svoje kompetencije i znanja u području projektiranja te vođenja projekata dokazuju članstvom u komori arhitekata te komori voditelja projekata.

Studio prati zadnje trendove tehnologije kako u gradnji, tako i u izradi projektne dokumentacije korištenjem Building information modeling (BIM) standarda. BIM je metodologija projektiranja koja kroz virtualnu trodimenzionalnost informacijskog modela građevine omogućava projektantima rješavanje detalja i reduciranje broja pogrešaka prije same izgradnje.

Kako bi što vjerodostojnije prikazali klijentima njihove želje i naše ideje, ured uz pomoć VR naočala daje mogućnost investitorima da virtualno prošetaju kroz svoje buduće stanove, kuće, vile, zgrade te na takav način steknu cjelokupnu sliku njihovog prostora.

Pogledajte prezentaciju putem VR naočala

CEO


Josipa Ćuk diplomirala je 2015 godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Nakon fakulteta iskustvo stječe u par arhitektonskih ureda. Paralelno upisuje Postdiplomski studij na Građevinskom fakultetu u Zagrebu iz područja Organizacija i menadžment u građevinarstvu. Na Specijalističkom studiju stječe dodatne kompetencije i znanja iz područja vođenja i upravljanja projektima i ljudima u građevinarstvu.

Osim velikih mjerila, Josipa iza sebe ima niz realiziranih projekata interijera, stambenih i poslovnih objekata te intervencija u javnim prostorima.

Kako radimo


Naši arhitekti kroz inicijalni razgovor s investitorima stječu uvid u njihove potrebe i afinitete koje novoplanirani prostor mora zadovoljiti. Nakon toga se kreće u analizu prostornih mogućnosti i uvjeta gradnji, po kojima se investitorima ponudi Idejno rješenje. Često je praksa da investitorima ponudimo dva Idejna rješenja. Jedno rješenje je prikaz investitorskih ideja, dok je drugo projektantska vizija prostora. Pri odabiru varijante Idejnog rješenja, kreće se u razradu Idejnog projekta, koji služi za ishođenje uvjeta za izradu Glavnog projekta.

Glavni projekt je skup međusobno usklađenih projekata kojima se daje tehničko rješenje građevine i dokazuje ispunjavanje bitnih zahtjeva za građevinu. Glavni projekt služi kao tehnička dokumentacija za ishođenje Građevinske dozvole na temelju koje se može pristupiti gradnji. S investitorima prolazimo sve etape projektiranja kroz 3D model građevine.

Svaki projekt je naš novi izazov te neovisno o mjerilu s jednakim entuzijazmom pristupamo projektiranju i stvaranju. Za nas su najveći uspjesi zadovoljni klijenti i promišljena arhitektura.

Usluge


YOK STUDIO se bavi projektiranjem građevina svih mjerila: stambenih, poslovnih i javnih objekata te interijera. U uredu smo ovlašteni za izradu investicijskih studija i vođenje projekata. Investitorima nudimo izradu troškovnika i projektantske dokumentacije. Sudjelujemo u prikupljanju ponuda za izvođenje, vršimo projektantski i stručni nadzor građenja. Pratimo klijente prilikom odabira izvođača i voditelja gradilišta.

Klijenti o nama


Mlada arhitektica me nadasve oduševila svojom preciznošću i stručnošću u svakom pogledu!

Mandica, 70

Moja zaručnica i ja angažirali smo YOK STUDIO za redizajn cijeloga stana. S Josipom smo razvili sjajnu suradnju. Strpljivo je surađivala s nama kako bi transformirala naše zahtjeve te popis želja u nadahnutu i detaljnu specifikaciju. Josipina vizija i kreativnost rezultirale su iznimnim dizajnom koji je nadmašio naša očekivanja jer je naš životni prostor učinila maksimalno funkcionalnim i vizualno atraktivnim. Tijekom naše suradnje, Josipa je blisko surađivala s našim izvođačima radova kako bi odgovorila na pitanja, riješila probleme i osigurala pravilno izvršenje plana. Po potrebi ćemo opet angažirati YOK STUDIO, bez oklijevanja!

Ivan, 35

YOK studio nam je pomogao pretvoriti ideju o domu iz snova u stvarnost! Zadovoljni smo kvalitetom usluge koju smo dobili te prijateljskim i fleksibilnim pristupom. Tijekom cijelog procesa, Josipa je pomno pazila na naše potrebe dok je razvijala optimalno rješenje koje se pokazalo boljim nego što smo mogli zamisliti. Kao rezultat toga, dobili smo ugodan, održiv dom prilagođen našem načinu življenja.

Maja, 34

Josipa ima dobro oko za detalje i konačni rezultat bila je detaljna dokumentacija, kako 2d tako i 3D prikazi. Dobili smo inovativne ideje o tome kako iskoristiti prostor o čemu nismo razmišljali u samom početku. Također mi se jako svidjela spremnost da se rješenje kuće prilagodi našim potrebama tijekom procesa projektiranja.

Erik, 38

Josipa nam je stvorila dom za koji nismo mislili da ga možemo imati. Osluškujući naše želje i potrebe, osmislila je jednostavne i funkcionalne zahvate kojima je postojeći prostor zasjao – dobili smo više svjetla, više mjesta i više ugode, i sve to bez velikih intervencija, uz poštovanje zadane strukture i okoline u kojoj se obiteljska kuća nalazi, no s bezvremenim rješenjima koja su je učinila pogodnom za suvremeni život. Najveći nam je problem bio odlučiti se u odabiru idejnog nacrta – jer su svi ponuđeni prijedlozi bili jednako dobri i privlačni.

Dunja (35) & Denis (40)

Pedantno, ugodno, dostupno, savršeno,.. za sve svoje projekte uvijek zovemo i angažiramo Josipu

Slava, 60